Який напрямок у музиці твій улюблений?

четвер, 16 квітня 2015 р.

Switchfoot


Switchfoot - американська альтернативна рок-група з Сан-Дієго (штат Каліфорнія), існуюча з 1996 року. Членами групи є Джон Форман (вокал, гітара), Тім Форман (бас-гітара, бек-вокал), Чед Батлер (барабани, перкусія), Джером Фонтаміллас (гітара, клавішні, бек-вокал) і Дрю Ширлі (гітара). Група відома тим, що розробила так званий «Switchfoot sound» - щільний звук, важкий гітарний драйв, прикрашений красивими електронними імпровізаціями і легкими баладами. Назва Switchfoot є серферським терміном, який описує процес, коли серфер змінює ноги для того, щоб зайняти більш вдалу позицію на дошці. «Ми всі з дитинства захоплюємося серфінгом, так що прекрасно розуміємо зміст цього терміна. "Switch foot" означає розвернутися в інший бік, стоячи на дошці. Таким чином, ми мали на увазі радикально новий підхід до життя і музики.
Група Switchfoot була заснована в 1996 році під ім'ям Chin Up. Спочатку до складу групи входили тільки Джон Форман, його брат Тім і Чед на барабанах. Після кількох виступів в 1997 році група зустрічає Чарлі Пікока і, в кінцевому підсумку, підписує з ним інді-лейбл Re: Think Recordsпід ім'ям  Switchfoot. Перший виступ під цим ім'ям було на фестивалі «Sun God Festival» в Університеті Каліфорнії в Сан-Дієго. Re: Think Records буде поширювати перші три альбоми групи: «The Legend of Chin», «New Way to Be Human» і «Learning to Breathe». Останній виявився найуспішнішим з трьох і був номінований на премію Греммі в номінації «Кращий рок-госпел альбом» (англ. Best Rock Gospel Album).
У 2002 році музика Switchfoot займає чільне місце у фільмі Поспішай кохати. Співачка і актриса Менді Мур, що грала головну роль у фільмі, виконувала пісню Switchfoot «Only Hope» протягом однієї з сцен. Після виходу фільму Джон Форман і Менді Мур, працюючи в дуеті, записали цю і ще чотири пісні спільного виконання в кавер «Only Hope».
Новий альбом вийшов 27 вересня 2011 року.



Практично всі пісні, включно з першого до останнього альбому, несуть в собі не просто душевний, але і духовний зміст. Будучи віруючим і натхненним, Джон у своїх піснях прославляє Бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар