Який напрямок у музиці твій улюблений?

вівторок, 14 квітня 2015 р.

Sum 41


Sum 41 (читається: «сам форті-уон», також «сам фо-уон») — канадський поп-панк-гурт з міста АйджексОнтаріо. Гурт утворено з учасників місцевих шкільних груп у сорок перший день літа 1996 року. До групи входять: Деррік Віблі (a.k.a. Bizzy D) (основний вокалгітараклавішні/фортепіано), Джейсон МакКеслін (a.k.a. Cone) (бас-гітара та бек-вокал) і Том Такер (a.k.a. Brown Tom) (гітара, клавіші, бек-вокал). З часу підписання контракту з Island Records у 1999 році група випустила 5 студійних альбомів, 4 міні-альбоми та понад 20 синглів. Музика гурту є поєднанням панкуметалухард-року та хіп-хопу «давньої школи».
Учасники Sum 41 розпочинали у конкуруючих шкільних групах. Вони жартують, що зустрілися після відвідин концерту групи Hole протягом 41 літнього дня (ось звідки було взято назву гурту) 1996 року. Тим не менш, їхній теперішній басист, Cone, приєднався до гурту пізніше, у 1999, змінивши Марка Спіколака (Marc Spicoluc), який потім грав на бас-гітарі з Авріл Лавінь, колишньою дружиною Дерріка.
Хлопці завжди мали при собі відеокамеру і знімали власні навіжені витівки в Jackass-стилі, наприклад, пограбування піцерії з водяними пістолетами чи танець до пісні «Makes No Difference» перед театром (все це можна знайти як на «Introduction to Destruction», так і на деяких версіях бонусних DVD із «Does This Look Infected?»).
Група подала цей доробок відео разом з своїми демо-записами на розгляд кількох звукозаписуючих студій. Island Records якраз розшукували новий поп-панк-гурт, щось на зразок blink-182, тому й уклали контракт з Sum 41. Сталося це на початку 2000 року.
Sum 41 випустили їхній EP «Half Hour of Power» 27 червня 2000 року. Першим випущеним групою синглом був «Makes No Difference», на який було створено два різні кліпи. Першим були зліплені докупи їхні відео, надіслані колись до звукозаписуючих студій, а другим був виступ групи на домашній вечірці.



Вплив на ранню музику Sum 41 мали Beastie Boys, що особливо помітно в альбомі «All Killer No Filler», суміш панку та репу добре прослуховується в піснях «Fat Lip» та«What We're All About». Більш пізня музика (альбом «Does This Look Infected?») мала важче звучання, як стверджували самі музиканти, на них вплинули The Offspring таIron Maiden. В пісні «Fat Lip» рядок «Maiden and Priest were the gods that we praised» як раз відноситься до Iron Maiden та Judas Priest. Стиль альбому «Chuck» став ближчим до металу в дусі Metallica. Пізніше Sum 41 говорили про вплив таких груп як The Beatles та Oasis. Хоча самі Oasis завжди говорили, що ненавидять Sum 41. Незважаючи на це, в 2007 році під час програми «Pepsi Smash» Дерік Віблі виконав пісню групи Oasis «Morning Glory».
Ранній музичний стиль групи часто порівнюють з Blink-182 та Green Day. Sum 41 також великі шанувальники Air Supply та Rolling Stones, на Sessions@AOL в 2008 році серед пісень Sum 41 Дерік виконав пісню Rolling Stones «Mother’s Little Helper». Пізня музика Sum 41 є предметом суперечок через складну комбінацію різних стилів та більш зрілого, серйозного і важкого звучання. Стиль групи визначають як поп-панкпанк-рокальтернативний рок та альтернативний метал. Пісні «Fat Lip»«Over My Head (Better Off Dead)»«Still Waiting»«Thanks For Nothing»«No Reason»«We're All to Blame»«Moron», та «March of the Dogs» відомі своїми політизованими текстами. Пісня «Moron» потрапила в панк-збірку «Rock Against Bush, Vol. 1», головною темою якої була критика як особисто президента Буша так і політики США в цілому. А пісня «March of the Dogs» викликала суперечки про тоді ще не виданий альбом «Underclass Hero», Sum 41 стали порівнювати з Green Day через політичну направленість пісні.


Немає коментарів:

Дописати коментар