Який напрямок у музиці твій улюблений?

суботу, 11 квітня 2015 р.

Nickelback

Гурт був створений в 1995 році братами Майклом та Чедом Крюгерами в канадському місті Ханна. Згодом до них приєдналися Брендон Крюгер (кузен братів Крюгерів) та гітарист Райан Пайк. У 1996 році з'явився перший демо-альбом гурту Hesher. Спочатку гурт не мав назви та чітко окресленого стилю виконання та грав кавер-версії хітів таких гуртів як Metallica таMotörhead. Переїхавши в Ванкувер, гурт записав новий альбом Curb та відправився у своє перше турне.

Назву Nickelback запропонував Майк Крюгер, який в цей час працював продавцем в мережі кафетеріїв Starbucks, де найбільш вживаною його фразою було «Here's your nickel back».
Незабаром молодими виконавцями зацікавився лейбл Roadrunner Records і запропонував їм контракт на наступний альбом «Silver Side Up» (2001). Цей альбом виявився надзвичайно популярним, а сингл «How You Remind Me» з цього альбому потрапив в Canadian Singles Chart та Billboard Hot 100. Також «How You Remind Me» в 2003 році був номінований на Grammy Awards в номінації Record of the Year.
Наступним успіхом гурту став саундтрек до фільму «Людина-павук». На пісню «Hero» був знятий відеокліп і вона увійшла до нового альбому гурту «The Long Road» (2003).
З того часу гурт досяг вершин комерційного успіху: тільки у США було продано майже 15 мільйонів альбомів, без урахування 2 мільйонів альбомів в Канаді і близько 25 мільйонів по всьому світу.
Наступний альбом гурту «All The Right Reasons» (2005) тільки в США був проданий тиражем понад 6 мільйонів копій і понад 9 мільйонів по всьому світу. Такі пісні як «Photograph», «Savin' Me», «Far Away», «If Everyone Cared» і «Rockstar» увійшли в Billboard Hot 100 і Billboard 200.
Передостаннім альбомом групи є платівка Dark Horse, що вийшла 18 листопада 2008, з якою випущено три сингли і п'ять кліпів.
28 лютого 2010 Nickelback виступили на закритті Олімпіади у Ванкувері з піснею «Burn It to the Ground».
В одному з інтерв'ю в 2010 році Чед Крюгер заявив, що, закінчивши тури з альбомом Dark Horse, група готується до запису нового альбому, готове вже приблизно чотири композиції, запис почнеться в лютому, платівка вийде в кінці 2011-го - початку 2012-го року.
Новий альбом "Here and Now" вийшов 21 листопада 2011 року. Першими синглами стали «Bottoms Up» і «When We Stand Together», які можна було почути на місцевому радіо 26 вересня. З 23 вересня композиції стали доступні для безкоштовного прослуховування на сайті гурту. 3 листопада на телеканалі VH1 відбулася прем'єра відеокліпу «When We Stand Together». За перший тиждень було продано 391 000 екземплярів альбому. За підсумками 2011 року «Here And Now» посів 37 місце в чарті «Найуспішніших альбомів року» з відміткою 1100000 примірників.

На сьогоднішній день гурт став лауреатом таких престижних музичних премій як Juno AwardsAmerican Music Awards (двічі), Billboard Music Awards (тричі в п'яти номінаціях), MTV Video Music Award за кліп до пісні «Hero» і World Music Award як найкраща рок-група, а також сім разів номінувалася на Grammy Awards.


Немає коментарів:

Дописати коментар